Debug Tools
Memory: 2,136,544
Time: 0.458841

 

Ny tur planlegges mandag 25. - onsdag 27. juli!
Vassfaret også i år - men i år tar vi syklene med og sykler gjennom Vassfaret fra Reset på Teinevassåsen. Vi overnatter på Valdresporten kro og motell. Telefon
 32 13 77 33Hver og en bestiller overnatting til seg selv. Dersom du ikke er en sykkelentusiast, kan du likevel bli med! Området er spekket med turløyper og historie, om du da ikke ønsker å kjøre deg en tur til Hønefoss og gå og shoppe i koselige småbygater. Mulighetene er mange!

Noe av det aller viktigste for oss er den sosiale biten, med samling ved grillen den første kvelden, og et bedre måltid etter endt dyst den andre kvelden. Kafeteriaen på stedet kan anbefales!
Veldig koselig om flere blir med!
Turen er åpen for alle. Det eneste kravet er at du selv sørger for overnatting, enten ved å bestille på motellet, eller om du ordner deg på annen måte, f.eks med telt/bobil.
Når det gjelder info om området, kan du scrolle deg nedover til beskrivelsen av fjorårets tur. Vassfaret ligger fortsatt der med sin historie og sin mystikk... Bør oppleves!

 

-----
 

Denne turen ble en fantastisk tur, og vi hadde unt dere alle sammen å være med! Bilder fra turen ligger på vår facebookside, som et album kalt "Vassfaret 2015."

Turgruppas sommertur 2015 legges til Vassfaret.

Fredag 26. - søndag 28. juni drar vi på tur til vakre og sagnomsuste Vassfaret.
Til Vassfaret kommer du om du kjører E 16 i retning Fagernes.
Ved Nes i Ådal tar du av fra E 16,
i retning Hedalen og kjører ca tre kvarters kjøring innover, ca to mil, 
avhengig av hvor langt du skal.
De som var med på menighetsturen til Ildjarntunet for noen år siden
vet hvor Hedalen ligger.
Vassfaret er et dalføre som oser av historie. Mange har lest Mikkjel Fønhus sine bøker, og har kanskje lest om Slagbjørnen Rugg som står omtalt i boka Der villmarka suser. Samme Rugg har nettopp fått sin egen tursti i området. Den ble åpnet i pinsa i år og kan være aktuell som turmål denne helga.

Et annet alternativ er å gå til Hansesprangsetra, hvor utsikten er flott. Derfra kan en også komme videre til Seterknatten. Hansesprangsetra er kjent etter en
tragedie som utspant seg der på 1940-tallet,
da budeia Anna Bragerhaug ble drept av en okse på setervollen.


Dersom du ikke klarer eller ikke har lyst til å komme deg opp i høyden, er det fortsatt mulighet for å slå seg med. Et alternativ kan være å kjøre bilen inn til Nevlingen og rusle rundt i området der, og kanskje stikke bortom Skrukkefyllhaugen der den legendariske Berte Skrukkefyllhaugen levde noen av sine år. Der er det nå bygd opp hus etter at det kun har vært et hull i bakken i mange år. Husene som er bygd opp der, er flyttet fra Hedalen.


Det er også mulighet for å ta med seg sykkel og sykle fra Nevlingen og innover på en bommet sandvei; du kan da f.eks besøke Vassfarplassen.


Muligheten er med andre ord mange. Om du velger en alternativ rute på lørdagen, er vi jo fortsatt samlet på kveldstid, og det er ikke dårlig bare det!

Historie er en ting; det kan være med å sitte sitt preg på turen om du har sans for slikt. En annen ting er naturopplevelsen en får her inne. Du beveger deg fra skogen i dalbunnen og opp i over 1000 meters høyde over havet. Utsikten er upåklagelig. På facebooksiden ligger det flere bilder fra området.

 
Dersom du vil høre flere detaljer om terrenget og de alternative rutene, kan du kontakte Gunnar på tlf 41 64 21 72, eller Karin på telefon 90 54 90 94. (Vi var begge i Vassfaret i pinsa og har Ruggstien friskt i minne.) 
Når det gjelder turopplegg forøvrig, er Asbjørn kontaktperson -
telefon 90 85 87 99.


Overnatting skjer på Valdresporten kro og motell ved Nes i Ådal. 
Hver og en bestiller for seg sjøl, på telefon 32 13 77 33.


På Valdresporten finnes et motell med 7 dobbeltrom, 3 enkeltrom og en hytte.
Vi beregner å spise middag på kroa, men dette er selvsagt frivillig. Frokost på lørdag bør vi ordne på rommene, da kroa ikke åpner før kl 9,
og på det tidspunktet er det kanskje på tide å sette kursen for Vassfaret :-)
Motellrommene inneholder kjøleskap, dusj/bad, og inkluderer sengetøy og håndklær. Personlige toalettsaker som såpe mm må vi ta med selv. Dersom vi ønsker varmt vann/kaffe på turen, må vi ta med oss en liten vannkoker da det ikke er kjøkken på rommene. 


Velkommen til å være med på Turgruppas sommertur med veldig høy sosial faktor! Tidligere har vi hatt med gitarer og sangbøker, og samlet oss på kveldene. Dette året, siden turen går til et så spennende sted, kan det nok hende dere i tillegg vil få litt historikk på fredagskvelden -
bare for å få oss i den rette stemning 😉 men gitaren blir med i år også 😊


Ta gjerne med deg en venn - dette er en tur som er åpen for alle som har lyst til å være sammen med oss! 

Og husk nå endelig på å bestille rom før det blir fullt!
PS Det er også mulighet for å ta med seg bobil, men det finnes ingen fasiliteter til denne på området. 

Da treffes vi i Vassfaret :-)

/Kke

 

-----

 

Sommerturen 2014 ble arrangert 27. - 29. juni. 

 

TUREN GIKK
«DIT HVOR VEIEN SLUTTER OG VILLMARKEN BEGYNNER»

Mange bilder ligger allerede på vår facebookside.

 

Nydelig utsikt fra Elgåkaia
Tommelen opp for skaperverket!
Damer på tur! 
Kos i grillbua 
Framme ved Svukuriset – snart klar for å gå til Store Svuku
Ja, da tar vi til høyre mot det som her kalles Svukutoppen!
Guds fantastiske skaperverk!
Hva gjør vel litt snøvær, når en kan komme seg på tur? 1348 m.o.h.
Disse to har vært helt på toppen på Svukuen – 1416 m.o.h.
Avslutning på lørdagskvelden – F.v. Ivar, Jorun, Karin, Gunnar, Asbjørn. Slike opplevelser  gir fellesskap!